Elena Site Admin

Pridružen/a: 04. 06. 2007. Postovi: 7436 Lokacija: Europa Istocna
|
Postano: sri kol 06, 2008 6:37 pm Naslov: Hrvatskim policajcima podmeću kako bi naputili MUP |
|
|
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/bih/3139870/index.do
Vijesti BiH
05. 08. 2008. | 23:00
DOKAZI Kako se Federalna uprava policije rješava hrvatskih kadrova
Hrvatskim policajcima podmeću kako bi naputili MUP
Autor ZLATKO TULIĆ
Vlast u većem entitetu BiH već je dugo u krizi, i to zbog toga što se i dalje hrvatski ministri u Vladi FBiH preglasavaju, a nacionalna se struktura uposlenih u federalnim institucijama ne mijenja. U posljednje vrijeme kriza je i u federalnom MUP-u.
Naime, unatoč tomu što jer gotovo četiri puta više zaposlenih Bošnjaka nego Hrvata u Federalnoj upravi policije, stegovne mjere po tzv. žurnom postupku samo se primjenju kada su posrijedi policajci hrvatske nacionalnosti.
Štoviše, uz stegovne mjere pokušava im se nametnuti i ono za što nisu krivi, samo kako bi napustili federalni MUP. Kao dokaz tome svjedoči priča Bože Pavlovića, djelatnika Jednice za zaštitu osoba i objekata.
Ima posla i za sud
Prema riječima Bože Pavlovića, 22. svibnja ove godine došli su na vježbu gađanja, koju su morali obaviti kao profesionalci, osobnim automobilom u streljanu u Suhodol iz Kreševa, jer im je bliže iz Kreševa nego iz Sarajeva, a za to su dobili dopuštenje šefa smjene. Nakon gađanja, u povratku s Ivom Lučićem, kolegom iz iste jedinice i s još nekoliko djelatnika svratio je na piće u ugostiteljski objekt „Vijadukt” u Tarčinu.
I sam Pavlović priznaje da je popio nekoliko pića, ali je ostao zatečen što je nakon tog događaja morao vratiti samokres i desetak dana bez ikakva objašenja slaže arhivu MUP-a. Šok je uslijedio kada su ga suspendirali zato što je navodno kod spomenutog ugostiteljskog objekta ispalio 11 metaka u zrak.
- Popili jesmo, ali pucali nismo. niti sam imao 11 metaka.
Ostao sam šokiran nakon što sam doznao kako je na temelju anonimne dojave uslijedila moja privremena suspenzija.
Štoviše, u dokumentima koji su mi predočeni piše da je jedan konobar pokupio čahure i ostavio ih u čaši. Što se pak samokresa tiče, iz njega je na gađanju ispaljeno nekoliko stotina metaka i kao takav nije mogao biti vještačen.
Kao i većina drugih slučajeva vezanih uz federalni MUP i ovaj će završiti na sarajevskom Županijskom sudu.
To je već učinio njegov kolega Ivo Lučić, čiji slučaj se već nalazi na sudu. On je privremeno suspendiran s radnog mjesta policajca za zaštitu objekata, i to zbog prikrivanja činjenica jer je bio u društvu s Božom Pavlovićem kada je navodno ispaljeno 11 metaka.
Suspendiran i šef
I protiv Joze Andžića, šefa Jedinice za zaštitu osoba i objekata, vodi se sudski postupak.
Taj policijski djelatnik još je u listopadu prošle godine suspendiran, a proces se povlači po sudu.
Kakvi su aršini sarajevskih sudova i posebno službi unutar policijskih struktura, pokazuje primjer mlađeg policijskog inspektora bošnjačke nacionalnosti.
Iako je na Ilidži prije pola godine pretukao osobu i teško je ozlijedio, sudski proces je već završen, a ovih dana se očekuje njegov povratak na posao. _________________ Quae medicamenta non sanant, ferrum sanat, quae ferrum non sanat, ignis sanat.
Hvala za Oluju! |
|