Necenzurirano Forum
Forum portala Necenzurirano.com

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Hrvatskim policajcima podmeću kako bi naputili MUP

Započni novu temu   Odgovori na temu    Necenzurirano Forum -> Hrvati u BiH
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Elena
Site Admin

PostPostano: sri kol 06, 2008 6:37 pm    Naslov: Hrvatskim policajcima podmeću kako bi naputili MUP Citiraj i odgovori

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/bih/3139870/index.do

Vijesti BiH
05. 08. 2008. | 23:00

DOKAZI Kako se Federalna uprava policije rješava hrvatskih kadrova
Hrvatskim policajcima podmeću kako bi naputili MUP
Autor ZLATKO TULIĆ

Vlast u većem entitetu BiH već je dugo u krizi, i to zbog toga što se i dalje hrvatski ministri u Vladi FBiH preglasavaju, a nacionalna se struktura uposlenih u federalnim institucijama ne mijenja. U posljednje vrijeme kriza je i u federalnom MUP-u.

Naime, unatoč tomu što jer gotovo četiri puta više zaposlenih Bošnjaka nego Hrvata u Federalnoj upravi policije, stegovne mjere po tzv. žurnom postupku samo se primjenju kada su posrijedi policajci hrvatske nacionalnosti.

Štoviše, uz stegovne mjere pokušava im se nametnuti i ono za što nisu krivi, samo kako bi napustili federalni MUP. Kao dokaz tome svjedoči priča Bože Pavlovića, djelatnika Jednice za zaštitu osoba i objekata.

Ima posla i za sud
Prema riječima Bože Pavlovića, 22. svibnja ove godine došli su na vježbu gađanja, koju su morali obaviti kao profesionalci, osobnim automobilom u streljanu u Suhodol iz Kreševa, jer im je bliže iz Kreševa nego iz Sarajeva, a za to su dobili dopuštenje šefa smjene. Nakon gađanja, u povratku s Ivom Lučićem, kolegom iz iste jedinice i s još nekoliko djelatnika svratio je na piće u ugostiteljski objekt „Vijadukt” u Tarčinu.

I sam Pavlović priznaje da je popio nekoliko pića, ali je ostao zatečen što je nakon tog događaja morao vratiti samokres i desetak dana bez ikakva objašenja slaže arhivu MUP-a. Šok je uslijedio kada su ga suspendirali zato što je navodno kod spomenutog ugostiteljskog objekta ispalio 11 metaka u zrak.

- Popili jesmo, ali pucali nismo. niti sam imao 11 metaka.

Ostao sam šokiran nakon što sam doznao kako je na temelju anonimne dojave uslijedila moja privremena suspenzija.

Štoviše, u dokumentima koji su mi predočeni piše da je jedan konobar pokupio čahure i ostavio ih u čaši. Što se pak samokresa tiče, iz njega je na gađanju ispaljeno nekoliko stotina metaka i kao takav nije mogao biti vještačen.

Kao i većina drugih slučajeva vezanih uz federalni MUP i ovaj će završiti na sarajevskom Županijskom sudu.

To je već učinio njegov kolega Ivo Lučić, čiji slučaj se već nalazi na sudu. On je privremeno suspendiran s radnog mjesta policajca za zaštitu objekata, i to zbog prikrivanja činjenica jer je bio u društvu s Božom Pavlovićem kada je navodno ispaljeno 11 metaka.

Suspendiran i šef
I protiv Joze Andžića, šefa Jedinice za zaštitu osoba i objekata, vodi se sudski postupak.
Taj policijski djelatnik još je u listopadu prošle godine suspendiran, a proces se povlači po sudu.
Kakvi su aršini sarajevskih sudova i posebno službi unutar policijskih struktura, pokazuje primjer mlađeg policijskog inspektora bošnjačke nacionalnosti.

Iako je na Ilidži prije pola godine pretukao osobu i teško je ozlijedio, sudski proces je već završen, a ovih dana se očekuje njegov povratak na posao.
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku AIM YIM MSNM
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Necenzurirano Forum -> Hrvati u BiH Vremenska zona: GMT.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.