|
Necenzurirano Forum Forum portala Necenzurirano.com
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Elena Site Admin

Pridružen/a: 04. 06. 2007. Postovi: 7436 Lokacija: Europa Istocna
|
Postano: ned lis 14, 2007 6:43 am Naslov: Šimunić: Zašto nam nisu pustili Thompsona? |
|
|
http://www.index.hr/sport/clanak/simunic-zasto-nam-nisu-pustili-thompsona/361533.aspx
Objavljeno prije 8 sati
Šimunić: Zašto nam nisu pustili Thompsona?
"NAPRAVILI smo ono što smo trebali, uzeli smo tri boda i to je najvažnije. Sada smo gotovo sigurni", govorio je nakon utakmice Ivica Olić, jedan od onih čija je igra večeras bila pod posebnim povećalom.
"Izrael nas je neugodno iznenadio. S obzirom da su na teren izveli mladu ekipu izgledali su dosta zrelo. Mi smo u prvom poluvremenu bili dosta rezervirani, a u drugom smo stvorili pritisak i zabili gol za pobjedu", kazao je Olić.
Ivicu Olića u drugom je poluvremenu zamijenio Ivan Rakitić. Iako je mladi Schalkeov napadač dobio priliku da se Maksimiru pokaže na samo 15-ak minuta, svaki je njegov dodir s loptom bio popraćen bučnim ovacijama s tribina.
"Svaki je bod važan. Utakmica je bila tvrda i teška. Svi su Izraelci bili iza lopte i nismo ih mogli probiti. Dobio sam samo 15 minuta, ali utakmica se tako razvijala. Oni su igrali samo na kontre i pokušali nam tako zabiti gol, ali naša je pobjeda zaslužena. Nije još ništa gotovo, u srijedu ćemo gledati Engleze i Ruse pa ćemo vidjeti što će biti", rekao je Rakitić.
Srna: Nije bilo puno prilika, ali Eduardo je odlučio utakmicu
A i večeras je, kao i često prije, jedan od glavnih pokretača hrvatske igre bio Darijo Srna. Još se jednom Srna iskazao svojom borbenošću i zbog toga često padao na travu pod salvom prekršaja kojom su ga Izraelci zasipali.
"Ova utakmica dovela nas je na korak do Eura. Bili smo toga svjesni, sad nam samo treba malo sreće u srijedu. Večeras nije bilo puno prilika, više je to bila borba i trka, ali eto, jedna prava šansa i sjajni Eduardo odlučili su utakmicu."
Srna se osvrnuo na neugodan udarac koji je dobio u prvom poluvremenu kada se činio da bi izbornik mogao ostati bez ponajboljeg igrača u tom periodu igre: "Bila je to trenutna bol. Pobijedili smo, ništa drugo nije važno."
Večeras ipak, promjene radi, Srna nije asistirao Eduardu za pogodak, već je to u njegovom stilu učinio Vedran Ćorluka.
"Lakše se diše. Mnogi su očekivali da ćemo lakše pobijediti, ali mi smo znali da će biti teško. Zaslužili smo da nas sreća pomazi i da već u srijedu budemo na Euru. Danas sam asistirao ja, jučer Srna nije bitno, bitna su tri boda", skromno će branič Manchester Cityja.
Šimić: Teren je bio dosta neugodan
Njegov kolega iz zadnje linije, Dario Šimić, realno je govorio o izvedbi Hrvatske u prvih 45 minuta. "Bilo je teško. Teren je bio strašno neugodan za igru. Nismo mogli puno toga odigrati iz prve, ali ovo je pravi test za našu mladu reprezentaciju. Nije bilo lako pobijediti ovako dobar Izrael, no mladi smo, friški i idemo dalje", podvukao je Šimić.
Velika je zapreka na putu Izraelaca prema našem golu bio i popularni Joe - Josip Šimunić. A njemu je na Maksimiru najviše od svega zasmetao - izostanak Thompsona. "Neke čudne stvari se događaju. Ne razumijem zašto nam nisu pustili Thompsona prije utakmice i u poluvremenu kao i uvijek kad znaju da nas to diže. Zaista nemam riječi", zgrožen je bio Joe izgonom najpopularnijeg hrvatskog nacionalista sa zagrebačkog stadiona.
A po pitanju same utakmice, ni on nije očekivao da će Izraelci biti ovako tvrd orah. "Namučili su nas Izraelci, moramo biti agresivniji u budućnosti. Prvo poluvrijeme nije bilo dobro, ali je drugo bilo bolje. Dok god matematički nismo osigurali Euro, ništa nije gotovo. Englezi su bolji od Rusa, ali pričekajmo da vidimo što će biti", zaključio je Šimunić.
Ozlijeđeni kapetan Niko Kovač nervozno je promatrao tešku bitku svoje momčadi na travnjaku, ali se nije posebno osvrtao na jedno od najgorih poluvremena koje smo odigrali u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, tek je napomenuo: "Bilo bi lijepo na posljednju utakmicu ići kao na izlet, ali mi moramo uzeti barem bod Makedoniji. No, pričekajmo da vidimo što Englezi mogu napraviti u Rusiji."
Marković: Pokazali smo tko su gazde u Europi
Zadovoljstvo viđenim pak nije skrivao El Presidente Hrvatskog nogometnog saveza. "Bilić je radio odlične izmjene. Bila je jako teška utakmica i uvjeren sam da smo sad na Europskom prvenstvu", kazao je Marković.
Na konstatacije kako je ovo bilo možda i najlošije poluvrijeme hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama, Marković samo odmahuje rukom. "Ovo nije bilo najlošije poluvrijeme Hrvatske. Mogli smo sve riješiti u deset minuta, ali nismo. Treba uzeti u obzir da Eduardo nije igrao 15 dana, da nam je nedostajalo dosta igrača, ali Hrvatska je tamo gdje joj je mjesto. Pokazali smo tko su gazde u Europi."
A Marković je ovu priliku iskoristio i da vladajućim snagama skrene pozornost na neke detalje koji su hrvatskom nogometu bitni. Prije svega, maksimirski stadion. "Nisam ja arhitekt, ne mogu ja raditi stadione, ali vjerujem Bandiću jer zaslužujemo stadion", govori Marković i usput napominje da od ponedjeljka kreće gradnja Tuhelja jer "Austrija ima 29 svojih nogometnih centara i sve ih je izgradila vlada, a HNS-u nitko nije ništa nikad dao." Nije, doduše, specificirao od kojeg ponedjeljka.
P.V./D.R.
Foto: AFP _________________ Quae medicamenta non sanant, ferrum sanat, quae ferrum non sanat, ignis sanat.
Hvala za Oluju! |
|
| [Vrh] |
|
 |
Elena Site Admin

|
Postano: pon lis 15, 2007 6:33 am Naslov: |
|
|
http://www.vecernji.hr/newsroom/sports/football/2933690/index.do
Sport Nogomet
14.10.2007 20:32
SPORT I GLAZBA Promijenjen scenarij za utakmicu s Izraelom
Igrači pitaju gdje je nestao Thompson
Autor ROBERT JUNACI
Otprilike sedam minuta prije početka svakog domaćeg susreta naše nogometne reprezentacije, s razglasa, kao i iz svih grla na stadionu u Maksimiru orilo se “Lijepa li si” Marka Perkovića Thompsona.
Prekid tradicije
Takav je običaj bio sve do jučer. I s pravom su se neki od naših reprezentativaca zapitali: “Gdje je nestao Thompson?”
– Uvijek su nam puštali Thompsonove pjesme, one nas dižu. Jedino s Izraelom nije bilo tako. Ma možda je bolje da to ne komentiram – ustvrdio je nakon utakmice Josip Šimunić.
Razlog za neemitiranje Thompsonove glazbe možda je bio baš gostovanje Izraela. Naime, centar Simona Wiesenthala protestiao je nakon koncerta Marka Perkovića Thompsona u Maksimiru. U vezi s tim bilo je mnogo priče. A mi smo očito vrlo servilni, uvijek pazimo da se nekomu ne zamjerimo, važniji su nam drugi nego mi sami. Pa da se ne bismo zamjerili Izraelcima, netko je 'sakrio’ CD s Thompsonovim skladbama.
– Hrvatski nogometni savez nema veze s tim, mi nismo tražili ni da se neka pjesma pušta, niti da se nešto ne pušta! Zapravo, moja je ideja da se igrači dočekuju s “Vivat Croatia” i da se ta pjesma pušta kad god postignemo pogodak – tvrdi glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.
Nije nepodobna
Tko je onda maknuo Thompsona? Dinamo, na čijem se stadionu igra? Čovjek na razglasu? U potonjega najmanje sumnjamo. No i dalje nije jasno zašto smo odustali od te tradicije. Tim prije jer “Lijepa li si” nije nikakva borbena, nepodobna ili tko zna kakva pjesma.
Ona je, prije svega, domoljubna. Vole ju i igrači i navijači, postala je vjerna pratiteljica naše reprezentacije, pjesma je to koje se nemamo zašto stidjeti. Bez obzira na to jemo li poklonici Thompsona i njegovih pjesama ili ne, ovaj potez baš i nije razumljiv. _________________ Quae medicamenta non sanant, ferrum sanat, quae ferrum non sanat, ignis sanat.
Hvala za Oluju! |
|
| [Vrh] |
|
 |
Elena Site Admin

|
Postano: uto lis 16, 2007 9:45 am Naslov: |
|
|
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2007,10,15,thompson_maksimir,94188.jl
Datum objave 15.10.2007 10:18
Zadnja izmjena 15.10.2007 10:18
Događaji dana
Thompson prognan iz Maksimira
Foto: Igor Sambolec, Marin Tironi/CROPIX
Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić se branio: - Ne znam, nemam pojma... Ispitat ćemo slučaj...
ZAGREB - Izjava Josipa Šimunića, točnije pitanje upućeno novinarima "Zašto nam u poluvremenu nisu puštali Thompsona", izazvala je pravu lavinu komentara, piše Slobodna Dalmacija. Zašto uoči, u poluvremenu i poslije subotnje kvalifikacijske utakmice za EP Hrvatska - Izrael niti jednom nije odjeknula popularna "Lijepa li si..."?
Odgovora nema, točnije sve je zavijeno velom tajnovitosti: tko je s repertoara za razglas na stadionu Dinama u Zagrebu skinuo Thompsona. Na press-konferenciji glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić se branio: - Ne znam, nemam pojma... Ispitat ćemo slučaj... Ja mogu biti jedino odgovoran za emitiranje pjesme 'Vivat Croatia', ne čemu inzistiram.
Slobodna piše da je, s obzirom na zaoštrene odnose izraelske strane i Thompsona, za komentar zamoljen i glasnogovornik izraelske reprezentacije Ofer Ronen - Abels, no on čak nije ni shvatio pitanje.
I bivši hrvatski reprezentativac Giovani Roso, koji već dugi niz godina igra u izraelskim klubovima, potvrdio je da izraelska strana nema nikakve veze s tajanstvenim nestankom Thompsona.
- Ne, oni nemaju pojma, njihovo rukovodstvo, pogotovo igrači nisu upućeni u tu problematiku, pravo da vam kažem čini mi se da ih nije niti briga - izjavio je Rosso. Moguće je da je netko, za sada neznani, smatrao "politički oportunim" cenzurirati Thomspona i njegovu "Lijepa li si...", koja je reprezentativcima toliko mila, zaključuje Slobodna. (JL) _________________ Quae medicamenta non sanant, ferrum sanat, quae ferrum non sanat, ignis sanat.
Hvala za Oluju! |
|
| [Vrh] |
|
 |
|
|
Ne možeš otvarati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš glasovati u anketama.
|
|